По какво си приличат виртуалните спортове и казино игрите?

Спорт

19-01-2021, 09:00

Снимка:

Nostrabet

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Почитателите на онлайн залози и забавления в платформите на букмейкърите и прилежащите онлайн казина, най-вероятно често се чудят как функционира дадено предложение и какви са шансовете им за успех. Все пак един играч вижда само красивите анимации на дадена игра, но рядко с нещо повече от това. Ситуацията при виртуалните спортове е подобна, всеки спортен фен може да направи прогноза за виртуалното представяне на даден отбор. 

В последните години именно виртуалните спортове започнаха да скъсяват дистанцията и все по-често да се предпочитат сред феновете. Истината е, че докато даден играч се забавлява, зад кулисите ще открием една специфична математическа картина, в която се решава всеки следващ ход. 

Очаквано всяка онлайн платформа иска да постави крайния резултат от играта в ръцете на шанса, а за да се случи това, са необходими някои от най-добрите провайдъри и създатели на игри. Ето защо в платформата на efbet online можем да открием някои от най-престижните студиа на този вид игри с доказано и наложено име през годините. И един по-специален поглед в тази система ще ни покаже, че за постигането на чист шанс, трябва да участва така нареченият RNG. 

Съкращението означава Random Number Generator или генератор на случайни числа. Дори начинаещите програмисти могат да потвърдят, че това е най-елементарният съществуващ код в програмирането, но на него са пада една особена отговорност - да определя всеки следващ ход. Въпросният генератор изисква единствено числов интервал и при активирането ще изстрелва числова редица, докато не бъде изключен. 

Той е в основата на редица онлайн игри, както и сърцето на виртуалните спортове. В следващите редове ще разгледаме неговата основна функция и начина, по който работи. Нека за миг погледнем добрите стари ротативки. Там има редица символи, които правят редове и други по-специални комбинации, а зад тях отговарят числа. Въпросният интервал се зарежда в генератора и след завъртането, дава серия числа. 

Практически е необходимо само едно натискане, за да може ходът да бъде завършен, но за по-голяма реалност и удоволствия от играта ще видим красиви анимации. Нека си представим, че предпочитаме игра на маса. Генераторът разполага с числов интервал, равен на картите, единственото условие е, че картите не трябва да се повтарят, следователно с всяка следваща раздадена карта ще изключва по едно число, докато раздаването не приключи и не последва ново. 

Най-важното, което трябва да запомним в този момент е, че няма никаква логика в подаването на числа, впрочем това е програма, която се използва най-много от програмистите, както в развлекателната индустрия, така и за най-различни изчисления, както и в самата индустрия. Що се отнася до виртуалните спортове, там системата е малко по-различна, но работи на същия принцип. Все пак нека обърнем внимание на детайлите. 

Виртуалните спортове са независима симулация на реални дисциплини и когато сме в изчакване на следващото голямо дерби, можем винаги да заложим на това забавление. За да може да съществуват познатите спортни обрати и изненади, както често сме виждали, трябва да използваме именно случайният генератор на числа. В противен случай винаги ще забелязваме как силните отбори успяват да доминират над слабите и изненадата ще бъде изгубена. Как се използва въпросният генератор? Нека си представим, че имаме силен и слаб отбор. Силният получава цифрови стойности от 1 до 12, докато слабият получава числата от 13 до 20. При активирането на футболната среща, генераторът започва да подава серия числа от 1 до 20, следователно във всеки един момент отборът може да получи точка, а победител е онзи отбор, който първи спечели 100 точки. 

Ако времето изтече и резултатът е равен, тогава имаме равен резултат и в самото дерби. Така симулацията позволява играта да бъде напълно независима и изпълнена с обрати, както се случва и в реалния свят - виждали сме много често титаните да бъдат премазвани от значително по-слаби отбори. 

В случай, че се  чудите къде последно сте виждали генератор на случайни числа, може би сте обръщали внимание как се теглят победители в дадена томбола, а освен това не трябва да забравяме и още един много древен инструмент - зара. Той е механичният генератор - разполага със страни и никога не е сигурно коя страна ще се падне. Очаквано обаче не можем да искаме такива да се използват в онлайн средата, следователно се прибягва до употребата на компютри.