Барса ще се върне на победния път без Меси - прогнози за 20-тия кръг на Ла Лига

Барселона загуби Супер Купата на Испания от Атлетик Билбао, но това дори не бе най-лошата новина за отбора на Роналд Куман. Голямата звезда Лео Меси изпусна нервите си във финала и си изкара неспортсменски червен картон, който можеше да го изкара от терените за дълго време. Все пак, испанската футболна федерация наказа „бълхата“ само за два мача. „Блаугранaс“ ще трябва да търси задължителна победа при гостуването си на Елче, тъй като вече изостава на 7 точки от първото място, а след по-малко от месец ще се изправи в мегасблъсък срещу ПСЖ в Шампионската лига.

Депортиво Алавес – Реал Мадрид

Най-интересния двубой от съботния ден със сигурност е гостуването на Реал срещу Алавес. Отборът на Зинедин Зидан е с 4 точки зад 1-вия Атлетико Мадрид, а „дюшекчиите“ имат и два мача пасив. „Белият балет“ постигна само една победа в последните си 4 мача. При Алавес нещата също не са розови, а тимът взе само 4 точки в последните 5 кръга. Нашето предложение за този мач е да опитате пазара „над 2,5 гола в мача“ на атрактивния коефициент от 1.66. Може да го комбинирате и с двойка за мадридчани. Тя е оценена на 1.40.

Елче – Барселона

След като изпусна победата над Валядолид в последната минута, Елче не успя да излезе от зоната на изпадащите и заема 18-та. Барса корабокрушира във финала за Супер Купата, но пък намери формата си в първенството. Каталунците не са губили в последните 8 кръга, в които записаха 6 победи и две равенства. Само преди 20 дни Елче успя да спъне Реал Мадрид у дома и има шансове да поднесе изненада отново. Без присъствието на Меси пък, отборът на Барселона ще изпитва известни трудности в атака. По тази причина, ние смятаме, че е логично да се потърсят малко попадения в срещата. Пазарът за „под 2,5 гола“ е оценен със коефициент от 2.50, но винаги може да опитате и още по-сигурното „под 3.5 гола“, където ставката е 1.57.

Атлетико Мадрид – Валенсия

Атлетико допусна шокираща загуба от Корнела в турнира за Купата на Краля, но пък какво можем да кажем за представянето на „дюшекчиите“ в Ла Лига. Те оглавяват класирането, въпреки, че са изиграли 2 мача по-малко от Реал Мадрид и Барселона. Момчетата на Диего Симеоне спечелиха 12 от последните си 13 мача (загубиха само като гост на Реал Мадрид). Ако вземем и мачовете от края на миналия сезона, то Атлетико има 1 загуба в последните си 32 шампионатни двубоя и общо два за последните 34 (и двете от големия градски съперник). Валенсия се раздели с доста футболисти през лятото и това значително повлия на представянето им. „Прилепите“ заемат едва 14-та позиция, на цели 11 точки от местата, даващи право на участие в Европейските клубни турнири. Нашето предложение е „Атлетико да спечели на 0“, оценено с коефициент от 2.10.

Ако искате да прочетете още интересни прогнози за най-интересните мачове от 1/8 финалите на Шампионската лига, както и от големите мачове в Англия, Франция, Германия и България, може да посетите специализирания спортен сайт 7sport.net.