Кои спортове се смятат като най-лесни за залагащите?

Спорт

24-01-2021, 09:00

Снимка:

Efirbet

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Замисляли ли сте се колко точно спортни дисциплини съществуват по света? Със сигурност можете да изброите популярните като футбол, волейбол, баскетбол, тенис, бойни спортове, автомобилни спортове. След това можем да добавим и някои не толкова популярни като народна топка, редица не толкова познати азиатски дисциплини и още много други. Точното число, ако добавим и олимпийските дисциплини, както и виртуалните спортове, може да се окаже доста впечатляващо и почти невъзможно за откриване и изчисляване. 

След това можем да помислим и за професионалните, аматьорските лиги и другите формати, в които се провежда едно състезание. И най-важното е, че огромен процент от същите, отдавна се наблюдава от спортните анализатори и букмейкъри. Ако разгледате спортната секция на бет365 онлайн, може веднага да забележите интересът към някои от най-популярните и гледани спортове, но към тях със сигурност ще попаднете и на още много интересни спортни дисциплини, както и на отбори, за които дори не сте чували. 

Впрочем можем да забележим, че когато стане въпрос за спорт, именно букмейкърите пазят всички тайни, а към това идват и с оригинални предложения, както и прогнози, за да може освен удоволствие от играта, да започнем да трупаме и печалби. Точно тук идва и важният въпрос: кои са най-лесните спортове, на които може да поставите почти сигурен залог и да се радвате на високи шансове за успех? 

Ето това винаги е бил един от най-трудните и съответно - най-лесните въпроси. Спортните критици най-често предлагат да насочим вниманието си върху дисциплини, в които липсват повече от двама участника или отбора. С това можем да забележим, че резултатът и вариантите са значително по-малко.

Такъв спорт може да бъде например боксът, защото вариантите са победа за първи опонент, победа за втори опонент и евентуално равенство, като то се случва особено рядко, но нека не забравяме, че понякога дори съдиите имат своите странности. По смелите почитатели винаги могат да изберат и рунда, в който даден боксьор ще падне, или дали ще има съдийско решение или не, но тук вече се изисква малко повече внимание и познание със съответните играчи. 

Подобен е сценарият и в смесените бойни изкуства - ММА, избираме играч, разглеждаме неговата статистика, запознаваме се с евентуалното представяне, силни и слаби страни, а социалните мрежи, както и сайтовете ще могат да предложат най-различни прогнози, следователно можем да кажем, че прогнозата е особено лесна. Винаги може да направим удоволствието още по-сериозно с прогноза, която да посочи рунда, видът победа - нокаут или хватка за предаване, но това внася малко повече сложност в цялата система.  Хазартната индустрия винаги предлага по-добри решения, особено през последното десетолетие.

Тенисът също отговаря на основното правило за по-сигурни залози - винаги има само един победител, а ако разгледаме малко по-сериозно представянето на играчите, винаги можем да хванем почти точната вълна за залог, все пак от много време има само един хегемон, следователно няма да е особено трудно да направим точната прогноза. Шансовете винаги са 50/50, следователно винаги ще сте твърде близо до победата и същевременно до разочарованието. 

Разбира се, няма как да игнорираме и добре познатия футбол - спортът, който привлича милиони фенове по цял свят. Отново може да открием точно три възможни опции, но нека не забравяме, че феновете спокойно могат да поставят и други залози, както и да правят свои собствени прогнози, футболът е особено благодатен в това отношение и винаги може да разшири познатите опции, но нека не забравяме, че по-сериозните експерти винаги могат да открият и опции като хендикап, брой корнери и още много други. С други думи, от вариантите за спорт, най-сигурните залози, до колкото такива са възможни, могат да бъдат открити именно там, където нямаме повече от два опонента. 

Ако например изберем бягане с препятствия на следващата олимпиада, със сигурност можем да открием потенциалните фаворити, но никога няма да имаме гаранция кой точно атлет ще изненада света. Нека не забравяме и още нещо, спортните залози наистина могат да се окажат особено доходоносни за истинските фенове, но изборът на по-лесен спорт не винаги дава съвършените резултати, точно това е тайната и рискът. Във всеки един момент можем да открием достатъчно обрати и изненади, а и понякога именно подценяваните опоненти обръщат резултата. 

Не трябва да забравяме, че именно Анди Руис направи точно това - боксьорът, който трябваше да замести фаворита на Антъни, се оказа и нов шампион. В спорта всичко е възможно, но ако запалянковците се запознаят добре и разгледат всички подробности, шансовете за разочарование се намаляват значително.