Деница Сачева: Със 100 хил. лв. правителството подкрепи занаятчиите от "Стария Добрич"

Общо 20 са майсторите, получили по 5 хиляди лева, за да могат да развиват своите занаяти

Със 100 хиляди лева в пандемията правителството подкрепи занаятчиите от  Архитектурно-етнографския музей "Стария Добрич". Това съобщи областният координатор на ГЕРБ-Добрич и министър на труда и социалната политика Деница Сачева по време на посещението си в архитектурния комплекс в Добрич. Общо 20 са майсторите, получили по 5 хиляди лева, за да могат да развиват своите занаяти.

Старите занаяти на Добрич са богатство, което категорично искаме да запазим, обясни Сачева. Още преди Нова година с министър-председателя и колегите от правителството поехме ангажимент да ги подкрепим. Това е начин да допринесем за културното развитие на много повече хора, убедена е министър Сачева. Подкрепата дава глътка въздух и възможност за съхраняване на автентичността в региона.

Всеки от майсторите ще започне още през февруари да организира школа по занаяти, а уроците ще бъдат напълно безплатни за жителите на Добрич. 

 Общо 400 хиляди лева е отпуснало правителството за запазване на занятите в  "Стария Добрич", Етъра, Самоводската чаршия, Златоград и Пловдив.