Министър Кралев посети Сандански

Двамата обсъдиха изготвянето на проект за закрит плувен басейн

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети вчера Сандански и проведе среща с кмета на община Сандански Атанас Стоянов.
Двамата обсъдиха изготвянето на проект за закрит плувен басейн. Кметът обяви, че на следващото заседание на Общинския съвет ще бъдат одобрени правила за ползване на многофункционалната спортна зала от местните клубове.
В Сандански Кралев и представителите на двата местни клуба по плувни спортове коментираха възможността за изграждане на закрит басейн.
„В Сандански изградихме многофункционална спортна зала, за която правителството отпусна 3,3 млн.лв. Направен беше и ремонт на лекоатлетическата писта на стадиона, който ММС финансира с 236 690 лв. Намерението ни е в следващия мандат да започнем изграждането на инфраструктура за плувните спортове. Плуването в България през последните години се развива изключително успешно. Това е фундаментален спорт, който се радва на огромна популярност“, заяви Красен Кралев.
С представителите на ФК „Вихрен“ беше обсъдена възможността за реновиране на терена на градския стадион в Сандански. Отборът, който играе в Трета лига, има шансове за завръщане в професионалния футбол.
Министър Кралев посети и I ОУ „Св.Климент Охридски“ в града. То попада във втората група от училища, които ще се сдобият с физкултурни салони, изградени със средства, отпуснати от правителството. Директорът Виолина Андреева запозна спортния министър с терена, на който може да бъде изградено подобно съоръжение. В I ОУ „Св.Климент Охридски“ учат 465 деца.