ГЕРБ – Русе почете паметта на жертвите на комунизма и тоталитаризма

ГЕРБ-Русе почете паметта на репресираните от тоталитарния режим. Това се случи днес по обяд с минута мълчание и поднасяне на венец и цветя пред паметника на жертвите на комунизма в градинката на площад „Оборище“. В кратката церемония участваха народният представител Светлана Ангелова, общинският ръководител на ПП ГЕРБ Бедрос Пехливанян и заместник-председателят на групата общински съветници Наталия Кръстева.

На днешния 1 февруари се навършват 76-години от откриването на заседанията на Първи и Втори върховен състав на т.нар.“ Народен съд“.

„Всяка година на тази дата отдаваме почит на пострадалите от тоталитарния режим. Знаете, че за първи път през 2011-та година именно първото правителство на Бойко Борисов обяви Ден на почит, който от тогава отбелязваме в първия ден на месец февруари. Една тъжна дата за българската история, която не бива да забравяме, за да предадем тази памет на младите хора и на бъдещите поколения“, заяви Светлана Ангелова.

Бедрос Пехливанян допълни, че престъпленията на комунизма са променили развитието на страната ни, затова днес най-важно е да ценим мира и демокрацията в свободна България.