България се надява на четири олимпийски квоти в бокса

Големите надежди се възлагат на Радослав Панталеев, Даниел Асенов, Станимира Петрова и Стойка Кръстева

306 боксьори от 35 държави ще вземат участие в 72-ото издание на международния турнир за купа „Странджа”. Това обявиха по време на пресконференция в Пресклуб „България” от ръководството на родната федерация по бокс.

Най-старата надпревара в Европа ще се проведе от 22 до 27 февруари в зала „София” в столицата. Турнирът ще бъде и първа официална проверка за родните национали, както при мъжете, така и при жените, за олимпийската 2021 година.

Конкуренцията се очертава да е изключително сериозна, предвид че в почти всяка категория, ще има олимпийски, световни и европейски шампиони.

Предвид пандемичната обстановка и мерките за безопасност, "Странджа" ще се проведе с всички необходими рестрикции, които да гарантират сигурността и здравето на участниците. Организацията ще е много стриктна, всички боксьори вече са преминали тестове за коронавирус, като всеки ден ще се правят такива и на случаен принцип.

Минимум четири квоти за Летните олимпийски игри в Токио очакват в мъжкия и женски национален отбор по бокс. Големи надежди възлагаме на Даниел Асенов (52 кг) и Радослав Панталеев (91 кг) при мъжете, както и на Станимира Петрова (57 кг) и Стойка Кръстева (51 кг) при жените.