Министър Кралев инспектира спортни обекти във Варненска област

Спортните съоръжения са финансирани от Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителните дейности на четирите нови футболни игрища в Игнатиево, Провадия и селата Цонево и Бенковски. Спортните съоръжения са финансирани от Министерството на младежта и спорта. По време на посещението си Кралев бе придружаван от областния управител на Варна Стоян Пасев.

В Игнатиево министър Кралев се срещна с кмета на града Димитър Димитров. Двамата инспектираха терена, на който ще бъде изградена спортна площадка за минифутбол и баскетбол, като средствата, отпуснати от ММС, са в размер на 153 279 лв.

Красен Кралев посети и Провадия, където се срещна с кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев и председателя на Общинския съвет Димо Димов. Те запознаха спортния министър с етапа на строителството на футболното игрище и зоната за фитнес на открито. Отпуснатите средства от ММС за реализирането на проекта са 185 806 лева.

Най-голямото село в община Дългопол – с. Цонево също ще разполага с ново игрище за минифутбол на стойност 152 909 лв. Кметът на Община Дългопол Георги Георгиев и кмета на селото Недка Василева показаха на спортния министър мястото, където се изгражда спортното съоръжение. В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец. В знак на благодарност за помощта от правителството и ММС Георгиев подари на министър Кралев портрет на Васил Левски.

Ново игрище за минифутбол ще бъде построено и в с. Бенковски, като отпуснатите средства за построяването му са 149 948 лева. Кметът на Община Аврен Емануил Манолов и министър Кралев обсъдиха възможността да бъдат изградени игрища за различни видове спорт и зона за фитнес на открито около терена за футболното игрище.

Всяко едно от четирите игрища за минифутбол ще разполага с терен от изкуствена настилка с размери 20x40 м, трибуни за зрители и осветление. Те ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване от всички граждани. Целта на проектите е да бъдат осигурени модерни условия за спортни дейности в тези населени места. Очаква се съоръженията да бъдат завършени до края на март.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"