Красен Кралев поздрави шампионките на Държавното по бокс за жени и девойки в Русе

10 медала завоюваха състезателките от Боксов клуб „Русе“

За мен беше чест да поздравя шампионките, които се представиха блестящо на Държавното първенство по бокс за жени и девойки в Русе! Toва написа на профила си във Фейсбук министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

10 медала завоюваха състезателките от Боксов клуб „Русе“ на Държавното първенство – „Купа България“. Златните медали са за Севда Асенова, Михаела Костина и Габриела Димитрова. Сребро спечелиха Анна Мария Дялова, Мария Магдалена, Алина Александрова, Киби Орхан и Микаела Павлова, а бронз – Сибил Иванова и Емилия Драган.

Надпреварата в Русе бе част от подготовката на националните състезателки за олимпийската квалификация през юни. Двете най-титулувани боксьорки – Станимира Петрова в категория 57 килограма и Стойка Кръстева в категория 51 килограма, спечелиха безапелационно титлите и златните медали.

В отборното класиране девойките на Боксов клуб „Русе“ спечелиха първото място, а жените останаха втори. Те имат равен брой точки с първенците, но един медал по-малко.

Габриела Димитрова е най-технична боксьорка на турнира.

"Отличията на шампионките от Русе са награда и за техните треньори – Съби Събев, Калоян Димитров, Павел Сяров и Николай Коев. Благодарих на изпълнителния директор на Боксов клуб „Русе“ Илия Сяров, че работи активно – със сърце и душа, за да може клубът да е водещ при жените в страната и националните състезателки да завоюват медали на световните боксови рингове. Русенци се гордеят с успехите на този спорт и съм убеден, че ни чакат още големи победи", отбеляза Кралев.