Бойко Борисов инспектира изграждането на АМ "Хемус" край Плевен (Видео)

"С довършването на магистралата през 2024 г. цяла Северна България ще се развива възходящо", каза премиерът

"Работи се усилено по 52-километровия участък на АМ "Хемус" между Боаза и пресичането с пътя Плевен – Ловеч. Вече са изградени десетки мостове като най-дългият е над 1,2 км. Следващите 82 километра от магистралата в посока Велико Търново са на етап подготвителни дейности. "Хемус" е основен приоритет на нашето управление – парите са осигурени и с довършването на магистралата през 2024 г. цяла Северна България ще се развива възходящо." Това написа Бойко Борисов на профила си във Фейсбук, след като инспектира участъка заедно с водача на листата на ПП ГЕРБ в Плевен проф. Григор Горчев и областният управител Мирослав Петров.

"Трудно е да се строят магистрали – да се осигури финансирането, да се отчуждят имоти, да се проведат процедурите, да се намери техника и квалифициран персонал. Затова политическите ни противници са направили магистрала само до Правец и после едно нищо. А ние строим "АМ" Хемус" в цяла Северна България. Мост след мост се изгражда, работи се с голямо темпо", посочи премиерът.

"Нашите опоненти твърдят, че те представляват младите и умните българи. Нима всички млади ги подкрепят тях? Нима те имат патент върху иновациите? Те нещо повече ли са направили за науката от светилото в роботизирана хирургия проф. Григор Горчев? Той е лекар, спасил хиляди животи, помогнал на много хора. Той не спада ли към т. нар. "умни българи"? Нашите опоненти могат ли да се похвалят, че модернизират инфраструктурата на страната? Нека те да бъдат по-смирени и да се вгледат първо в себе си и в това, което са направили. Ние ще продължим да работим, да градим, да въвеждаме иновации и да показваме направеното.", отбелязва премиерът.