Първото разцепление в "Изправи се! Мутри вън!" вече е факт

Тепърва ще формираме парламентарна група, не е задължително Хаджигенов да е част от нея, каза Манолова

Не е задължително Николай Хаджигенов да е част от парламентарната група на „Изправи се! Мутри вън!“, ако смята да става министър с подкрепата на ГЕРБ и ДПС. Нито един от избраните депутати, който си позволи да влиза в договорки за министерски кресла, за постове и за позиции, няма да бъде част от парламентарната ни група. В разговори и пазарлъци за правителство с партиите на статуквото - ГЕРБ, ДПС и БСП, не влизаме. Казали сме ясно, че ще водим разговори с „Има такъв народ“ и Демократична България за общи действия след влизането ни в парламента.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ пред медиите на извънреден брифинг днес. Изявлението беше заедно с Татяна Дончева, която е председател на един от мандатоносителите на коалицията - „Движение 21“.

Манолова е категорична, че изразеното от Хаджигенов тази сутрин по националната телевизия не ангажира коалицията и е лично мнение.

Хаджигенов беше съпредставляващ на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с мен до провеждането на парламентарните избори. Предстои да се сформира парламентарната ни група, която ще избере свое ръководство и свои говорители, които ще изразяват мнението на групата. Никакви разговори от „готови да се жертват“, ставайки министри, няма да са толерирани. Решенията за участие или подкрепа на кабинет ще се вземат в парламентарната група. Подобни „жертви“ са извън „Изправи се! Мутри вън!“. Тоест, в лично качество и не ни ангажира, каза още Манолова.