ОДМВР – Плевен отново ще е домакин на престижен републикански турнир в памет на Величко Величков

Турнирът ще се проведе в два поредни дни

На 15 април в Плевен ще бъде открит XXVI Републикански турнир по стрелба с пистолет "Величко Величков".

В традиционния турнир участват отбори от различни структурни подразделения на МВР и са заявени над 100 състезатели. Организатори са ОДМВР – Плевен и Спортната асоциация на МВР. Турнирът ще се проведе в два поредни дни – а стрелците ще започнат в 09:00 часа на стрелбищен комплекс "Величко Величков" в Плевен. Сили ще премерят отбори, съставени от мъже и жени, както и индивидуални състезатели. Първенците ще получат купи, грамоти и медали. Награждаването и официалното закриване на турнира ще се състои на 16 април.

Плевенските стрелци са трима мъже и две жени. В спортната стрелба служителите на ОДМВР – Плевен имат много отличия – спечелвали са златото на балканиади и международни състезания, побеждавали са в републикански и регионални турнири.
Величко Величков е записал името си в олимпийската история на България като носител на първия сребърен медал в този спорт. Той поставя началото на българската колекция от международни отличия в спортната стрелба в Токио през 1964 година, стреляйки на дистанция 50 метра с малокалибрена пушка от три положения. Величко Величков е служител на МВР в Плевен от 1960 до 1976 година.