Определят националите на България за Евро 2021 по плажен хандбал на държавното първенство в Несебър

България е домакин на Европейското първенство по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки

България е домакин на Европейското първенство по плажен хандбал за мъже, жени, юноши и девойки, а финалната селекция на националните ни отбори ще бъде направена по време на започналото в Несебър държавно първенство в изключително атрактивния плажен спорт.

До 6 юни в Несебър се провежда националният шампионат, който е и генерална репетиция за Евро 2021 във Варна през юли.

"Националните селекционери ще вземат финалните си решения за състава на отборите ни за Европейското именно по време на държавното първенство. Още по-голяма мотивация за всички е, че шампионатът на Стария континент ще се проведе именно в България", заяви председателят на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

"Сигурен съм, че мнозина ще останат приятно изненадани от емоциите, които създава плажният хандбал. Емоции в унисон с лятното настроение, но и спорт на високо ниво, който пленява зрителите със своята атрактивност", добави Росен Добрев.

От 13 до 18 юли във Варна е Европейското първенство за мъже и жени. 19 държави ще спорят за медалите при мъжете. България е в група с Хърватия, Полша, Швейцария и Швеция. 18 отбора участват в надпреварата при жените, като България е в група с Унгария, Хърватия, Норвегия и Румъния.

От 8 до 11 юли на варненския плаж ще се проведе и еврошампионатът за юноши и девойки до 17 години.

Общо 32 отбора пък участват на "Несебър Бийч Къп" и ще определят държавните шампиони за мъже, жени, юноши и девойки.

Надпреварите при мъжете и жените е от 4 до 6 юни и се провеждат успоредно на два терена. В неделя от 9,30 часа до обед са решителните мачове за определяне на крайното класиране и призьорите. Церемонията по награждаването на плажа в Несебър е веднага след финалния двубой при мъжете, стартиращ в 11,30 часа.