Шефът на БНТ ще съди за клевета министъра на културата

Изпълнителният директор на БНТ Емил Кошлуков отговори на служебния министър на културата Велислав Минеков. По-рано днес назначеният за министър Минеков потвърди мнението си, че БНТ са заплаха за националната сигурност, защото са излъчили брифинг на ГЕРБ. Освен това обвини ръководството на медията, че е оказвало натиск върху служителите си да излязат с декларация срещу министъра.

"Във връзка с разпространените неверни твърдения от г-н Минеков на пресконференция днес (08.06.), заявявам категорично, че тези твърдения са откровени лъжи и клевети. Ще предприема всички законови действия, свързани с ангажиране на неговата отговорност за публичното разпространение на клеветнически изявления, включително и по съдебен път“, съобщи Емил Кошлуков в социалните мрежи.

"Г-н Минеков в качеството му на министър си позволи да изрече лъжи, които хвърлят петно не само върху моето име, но и върху работата на БНТ. Няма да позволя да се тиражират клевети и неверни факти. Безусловно ще защитя своето име и работата на колегите“, пише още шефът на БНТ.