Калоян Георгиев: Русе е част от шампионите по футзал благодарение на Красен Кралев!

Купа и бронзови медали спечели ФК „Русе“ за постигнатото трето място на държавното първенство по футзал.

„В борба със силни и доказали се отбори от Варна и София, след 4-годишен труд и себераздаване показваме развитие и сме фактор в първенството. За нас това е израстване. С млади момчета продължаваме напред“, сподели за „Русе утре“ благодетелят на клуба Калоян Георгиев.

По думите му, отборът е нямало да стигне до този успех без финансовата и морална подкрепа на бившия министър на младежта и спорта Красен Кралев. „Благодарим от сърце на човека, който застана до нас за да изиграем първенството. Благодарим и на ОЗК Арена, за условията и гостоприемството по време на тренировки и домакински срещи, подчерта мениджърът и треньорът на клуба Калоян Георгиев.

Той разказа, че отборът е водил подготовка и когато излязъл регламентът за участие и са видели финансовата част, участието на клуба е било под голям въпрос.

„С една среща, с един разговор всичко отново доби смисъл: Знам ,какво правите , как и колко е трудно - работите правилно и с много млади! Ще ви помогна лично с покриване на разходите по Първенството! Това ни увери г-н Кралев и удържа на думата си. Така успяхме да влезем в Шампионата и да покажем, че Русе е част от картата по футзал в България“, щастлив е Калоян Георгиев.

Той и момчетата от отбора благодарят на Красен Кралев и дори ще го изненадат с медал, който са запазили лично за него.

„Надяваме се през септември, когато отново влезем в залата - да сме отново заедно, да има и и други благодетели, който да повярват в нас!“, допълни мениджърът.

Съставът на шампионите е: Огнян Брайнов, Асен Матеев, Мартин Недков, Мартин Минчев, Кристиян Атанасов, Даниел Костадинов, Стефан Григоров, Йордан Йорданов, Живко Парашкевов, Атила Юмер, Илия Николов, Мартин Рачев, Калоян Петков – Калоян Георгиев.