Интересни факти за UEFA Euro 2020, които ще ви изненадат

Спорт

12-06-2021, 11:31

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Един от най-чаканите футболни турнири Евро 2020 не само се завърна, но е и на път да постави нов рекорд по зрителски интерес. Можете да разгледате всички подробности с помощта на Efirbet - вижте на този сайт и пълната програма, както и начина на провеждане на срещите. Не трябва да забравяме, че футболната аудитория ще се опита да извлече колкото се може повече емоция, но е на път да ни предостави и още много специални предизвикателства, които в това отношение не трябва да ни изненадват.

Най-вероятно вече знаете, че това е турнир, който ще се проведе в 12 града от 12 различни страни, времето от един месец - 11 юни до 11 юли също ще се спази. Финалната дестинация е Лондон, където ще се отбележи 60-тата годишнина на UEFA и една голяма традиция на футбола, но след като говорим за факти, нека започнем именно с тях, откривайки всички приятни опции и интересни предложения, които са налични в платформите.

Последният Евро турнир беше гледан от приблизително 2 милиарда души,  като се очаква настоящият да счупи този рекорд. Все пак и самата програма е иновативна, но както е казал самият Мишел Платини, това ще бъде романтичното представяне на европейския футбол в неговия пълен потенциал. Ако загледате логото на футболната организация, можем да забележим, че идеята на този футболен турнир е да се превърне в мост между различните нации. Талисманът на Евро 2020 ще бъде Скилзи, който ще бъде футболист, правещ най-различни номера и трикове на терена, а и не само, очаквайте да го видите на екрана, все пак ще се очаква доста от него.

Не трябва да забравяме, че страни като Азарбейджан, Дания, Ирландия, Румъния и Шотландия все още не са били домакин в нито един момент на това футболно първенство, още по-лошата новина е, че ако България беше успяла да се класира, най-вероятно също щеше да бъде домакин на Евро 2020, но няма пълно щастие. На 6 юли 1960 г. е първият мач изигран в Евро турнир, но и най-резултатният, тогава победата е на Югославия срещу Франция, като крайният резултат е 5-4. След това никога не се е повторил такъв резултат. Радостта от отбелязването на гол е малко по-ограничена, след като вече страстите се наказват с картони.

През 1996 г. Пол Гаскойн успява да отбележи гол и след това играе ролята на пациент върху зъболекарски стол, на този етап никой не е успял да вдигне летвата по-високо, защото освен това не трябва да забравяме, че Пол е човек с оригинални идеи. И докато той остава в историята на Евро турнирите, не те трябва да забравяме, че играчи като Роналдо остават изключително суеверни, на всеки голям турнир, той стъпва с десния крак на футболното игрище, препоръчваме да му обърнете внимание.

Рекордът обаче за тази година се пада на Йоахим Льов, който успя не просто да изведе немския тим на 7 големи турнира, но и поставя специален рекорд в историята на немския футбол, като успява да стигне до полу-финалите на 5 от 6 предишни турнира.

И нека не забравяме, че ако търсите най-бързия футболист на това първенство, гледайте към г-н  Мбапе, защото неговата скорост е 44.4 км/ч и ако Карим Бензема се включи в играта, можем да очакваме доста интересни изненади спрямо останалите атлети.