Зоран Заев първо посети Бойко Борисов в централата на ГЕРБ (Видео)

Два приятелски и братски народа трябва винаги да си говорят и да търсят решение, посочи Заев

Македонският премиер Зоран Заев е в България, като днес трябва да се срещне с президента Румен Радев и служебния премиер Стефан Янев. Преди това обаче Заев се видя с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който го посрещна в партийната централа.

"Ако не намерим решение, като две държави, две нации, два народа, поколения млади българи и македонци ще се мразят. Ще направим така, че няма да ни трябват инфраструктурни проекти, защото никой няма да може да премине по тях. А те са толкова важни", каза Борисов в началото на срещата.

Лидерът на ГЕРБ предупреди Заев да няма високи очаквания от срещите си с Радев и Янев, чиято цел в момента е да мине инициативата „Три морета“, за да дойдат „по-високи гости“.

"Ще имате много срещи днес. Познавам хората, с които ще се срещате, особено Радев, ще ви кажат, че без парламент, нищо не може да се направи. Ще прехвърли отново, както навремето с „Грипен“-ите, към парламента. Сегашното служебно правителство има всички права и може да преговаря с вас. Нов договор, ако нашия не им хареса. Но те ще избягат от отговорност, както винаги правят. В същото време лъжат и евроатлантическите партньори, че са за членството на Северна Македония в ЕС”, заяви Борисов.

Два приятелски и братски народа трябва винаги да си говорят и да търсят решение, посочи  Зоран Заев в началото на визитата си в София.

"Решението е някъде тук, около нас. Трябва да го намерим. Всеки път се надявам разговорите да бъдат успешни, но дори и да не успеем този път поне ще направим някоя стъпка напред и ще се надяваме следващия път да успеем“, каза македонският премиер, който подчерта, че трябва да се подкрепяме и да си помагаме.

"Трябва да направим всичко, за да се подкрепяме и да си помагаме. Трябва да подкрепим цялостното бъдеще на Балканите, а то е в Европейския съюз“, каза още той.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен