Готов е първият физкултурен салон по програмата на ГЕРБ за изграждане на спортни съоръжения в училищата

Спорт

03-07-2021, 09:11

Снимка:

Красен Кралев/Фейсбук

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той се намира в асеновгрдското село Тополово

В село Тополово, община Асеновград, вече е изграден първият физкултурен салон по програмата на ГЕРБ за изграждане на спортни съоръжения в училищата. Това съобщи на профила си във Фейсбук досокорошният спортен министър Красен Кралев.

Проектът е на стойност 840 000 лв. и е изграден в двора на ОУ “Отец Паисий” - Застроената площ е 694 кв. м. Размерът на игралното поле е 30/19 м. С обособени игрища за баскетбол, волейбол и тенис на корт. Всяко игрище е маркирано с различен цвят. Предвидени са сгъваеми баскетболни кошове и скамейки за учениците.

Спортната настилка е PVC с дебелина от 6 мм. и полиуретаново покритие. Ударопоглъщаща и пожароустойчива настилка, която е с устойчивост на триене и вдлъбване Обслужващите помещения са с размери 19/6 м. Обособени са по една съблекалня за мъже и жени с по 14 броя шкафчета, три душа, две тоалетни, две мивки, така че да може двете съблекални да обслужат един клас, адаптирани са и за хора с увреждания. Предвиден е и кабинет за учителите.

По периметъра на сградата за безпрепятствен достъп до салона е положена паважна настилка с ширина 2 м.

Изградена е вентилационна инсталация за осигуряване на необходимото количество пресен въздух Отоплението е с панелни конвектори и лири.

Сключени са договори за изграждане на още 24 физкултурни салона. Те ще бъдат изградени в училища в редица български градове: София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Благоевргад, Панагюрище, Шумен, Карнобат, Асеновград, Перник, Мадан, Петрич, Дупница, Нова Загора, Габрово.