Румен Христов: Гласувах за просперираща България с европейски доходи

Той очаква поне половината от българските избиратели да отидат до урните

Гласувах за една просперираща България - член на ЕС, на НАТО, на Еврозоната, на Шенген. За европейски доходи, за стабилност и не на последно място за дясно управление". Това каза лидерът на СДС Румен Христов, който гласува в столичното 2-ро училище.

Той очаква поне половината от българските избиратели да отидат до урните.

„Имаме право да избираме, а тези, които избират после, имат право да изискват от нас“, заяви Румен Христов.

На въпрос дали обмислят смяна на коалиционния партньор, председателят на СДС каза, че все още е рано да се говори по тази тема.

„Ние имаме едно добро взаимодействие с ГЕРБ. Ситуацията в парламента според мен няма да бъде кой знае колко по-различна от предишния. В този смисъл аз си зададох въпроса дали имаше нужда от тези избори“ коментира той.

Христов подчерта, че за първи път от 1913 г. няма формирано правителство от новоизбран парламент, което означава безотговорност. Той призова тези, които могат да формират мнозинство, да съставят стабилно правителство, като не трябва да се изключва и ГЕРБ.

Христов добави още, че много иска ЦИК да вземе решение отрязъците от машините да се броят.

„Най-малко заради това, че няма да могат да бъдат увеличени хората, които не са гласували, пък впоследствие са отчетени. Ние сме отстоявали тезата за машинното гласуване най-вече заради това, че там не се губят преференциите“, каза още той.

Христов изрази надежда, че се надява вотът да бъде честен и коректен и че няма да има манипулация на машините.