Томислав Дончев: Опитите за изчегъртване са очевидно неуспешни

Българската демокрация е жива, заяви той

"Искрено благодаря на всички български граждани, които гласуваха за нас. Съвсем първи, по-малко първи, този резултат за нас е постижение, защото имаше двумесечни опити да се впрегна целия ресурс на държавата, за да се представим по-зле. Опитите за изчегъртване очевидно са неуспешни. Няма нищо по-тъжно и бзполезно от използвана стъргалка", заяви Томислав Дончев от ГЕРБ.

Той допълни, че каквито и усилия да се правят за изкривяване на изборните резултати и гражданите да бъдат заблуждавани, българската демокрация е жива.

"Какъвто и да е резултатът, се очертава коалиция на протестните партии с БСП или ДПС. Очертава се правителство, което няма да носи политическа отговорност. Очертава се правителство тип Беров или Орешарски. Такъв тип правителства винаги завършват с крах. Има два варианта - управление с крах или управление на задкулисието", коментира Тома Биков. "Каквото зависи от нас, ще направим, за да може обществото да се справи с предизвикателствата. Не виждаме никакъв потенциал България да има успешно управление в следващите месеци, а може би и в следващите години", допълни той.

Томислав Дончев каза още, че от ГЕРБ няма да предадат нито един честен и достоен български гражданин, независимо за кой е дал гласа си и ще продължават да работят за страната.