Стотици на протест пред ГДНП в подкрепа на Бойко Борисов (Видео)

Викове "Рашков позор" и "Бойко, Бойко" посрещнаха бившия премиер на влизане в ГДНП

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се яви на разпит в Национална полиция, след като бе привикан с призовка по нареждане на служебния вътрешен министър Бойко Рашков.

Стотици симпатизанти на ГЕРБ се събраха пред сградата на ГДНП на бул. "Александър Малинов №1", за да подкрепят бившия премиер. Хората го посрещнаха със скандирания "Бойко", "Долу Рашков", "С теб сме Бойко", "Чакаме ви тука", "Рашков позор". Те носят и плакати „Долу диктатурата на Радев“, „Оставка Радев и Рашков“, „Не на терора на Радев и Рашков“. „Не превръщайте Борисов в жертва“, „Radev = Stalin. Save freedom and democracy”.

Сред протестиращите са Станислав Недков – Стъки, Младен Маринов, Спас Гърневски и много граждани.

На място има и засилено полицейско присъствие.

"Тук съм да подкрепим един от най-успешните министър-председатели на България! Борисов е вторият министър-председател след Стамболов, който е ориентирал България към Европа, и я пази от всякакви обстоятелства. Стамболов беше съсечен, защото пазеше българския интерес. Сега се случва същото. Ако сега бяхме 44-та година, Бойко дори нямаше да стигне до ареста. Целта им е да го унижат. Затова съм тук, да го подкрепя", каза Спас Гърневски пред медиите.

"Оставката на Румен Радев трябваше да се случи още отдавна. Нямат срам комунистите и промосковската номенклатура, затова се стигна до този срамен момент – да привикват Бойко Борисов на разпит. Целият Врачански регион ще въстане срещу безобразията, които се надробиха в последно време“, каза друг участник в протеста.

На излизане Борисов коментира, че и по трите сигнала, за които е извикан "някой нещо чул, че някой, когато правил крос, нещо говорил". Той уточни, че се касае за сигнали от 2009 до 2012 година.

"Първо да се извиня на колегите, толкова съм ви бранил, сега нещата се обърнаха, никой не е организирал тези хора, които днес са тук. ЦИК в желанието си да ме унижава ме остави депутат, но не могат да ме викнат тук и затова си смениха решението“, каза още той пред медиите.

По време на разпита заедно с него беше и адвокат Менко Менков, който не каза нищо пред журналистите. На тръгване Борисов отново бе посрещнат с възторжени викове и възгласи от симпатизантите на ГЕРБ. Те продължиха да скандират и срещу Бойко Рашков.