Бойко Борисов в с. Бата: Имитират правене на кабинет, цял ден редят постове

Политика

24-07-2021, 18:45

Снимка:

фейсбук

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

„Това ли ви е демокрацията – да затворите невинен човек за 24 часа в килията? Той има семейство, не ви ли е срам? Затова не съм в парламента, защото ще си изпусна нервите! Щял да се саморазправи с мен този пияница - с гол гъз таралежи ще мачкаш! В момента имитират правене на кабинет – цял ден редят постове!“ – това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение днес в поморийското село Бата, чийто кмет Георги Георгиев беше арестуван преди изборите и после пуснат без обяснение от органите на реда.

С Борисов бяха бившите министри на икономиката Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов и на здравеопазването Костадин Ангелов.

„13 патрулки блокираха селото, хората ги беше страх да тръгнат на работа. Направиха къщата ми на дар мадан, още не можем да я оправим. Намериха 1 500 лв. и два часа ги броиха, докато чакаха да дойдат журналистите да ме снимат как ми слагат белезниците. Казах, че не искам да ме снимат, но полицаите казаха, че са такива инструкциите. От там отидохме в кметството. Там арестуват секретарката ми, два часа я държат на пейката отвън. И в кметството нищо не намериха. Пак ме снимаха с белезници, а ги махнаха пред полицията в Поморие. Вкараха ме в ареста, никакви обяснения, нищо. На следващия ден в 9 ч. ми отвориха вратата и ми казаха „свободен си. Така, както са ги водили в Белене навремето, така и мен.“ – това разказа кметът на с. Бата Георги Георгиев.

„Е с тези се целува Христо Иванов. Взехте с измама изборите, управлявайте си, защо тормозите хората.“ – коментира Борисов.

 

Вчера от трибуната на Народното събрание в качеството си на служебен вътрешен министър Бойко Рашков заяви, че се е справил с мутрите, но не съжалявал, че не се справил с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, но не било късно. По този повод Богомил Бонев, бивш вътрешен министър, реагира с пост в социалните мрежи:

“Не знам Рашков къде се слага. По-важното е, че тогавашният  главен прокурор  Татарчев  кадруваше на маса с мутрите. Пример Кърджали. Така Роко назначаваше окръжни прокурори. А Бойко Рашков воюваше срещу вътрешния министър. На страната на Татарчев. И на страната на мутрите. Като първоначално мина етап на сервилност. Покана в "Славянска беседа", угодничество. Започна да ми писва от позьори и безпаметно население. Тази пуздра никога не се е борила срещу мутрите. Напротив!”

Според Бонев, Бойко Рашков  е саботирал работата на собствените си следователи - Боби Карайотов и Олег Янев - по доказване на убийството на Андрей Луканов.

 

„Влизането ни в Еврозоната беше успешна наша политика и служебното правителство я продължи. Провалиха ваксинацията, в момента хвърлят ваксини и наесен икономиката ще забуксува. България все още не е представила своя Национален план за възстановяване и устойчивост, не дадоха нашия на инат. Сега от агенция „Фич“ им казват, че ще има забавяне на първите траншове. Съществуват и съмнения относно капацитета на усвояването им. При нас всичко вървеше нагоре, сега ще върви надолу.“ – цитира агенция „Фич“ Бойко Борисов.

В момента най-вероятните варианти са слабо правителство на партиите на малцинството или нови избори. Политическата несигурност може да доведе до намаляване на инвестициите в страната, допълни бившият икономически министър Ананиев, цитирайки отново анализа на агенция „Фич“.