Тошко Йорданов обяви Асен Василев за крадец на интелектуална собственост

Христо Иванов и Мая Манолова ще са виновни, ако отидем на следващи избори, заявиха от ИТН

"Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие май не осъзнавате, че с действията си карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото водите страната към нови избори. Изумително е, че не разбирате това. Още по-изумително е ако го разбирате и въпреки всичко го правите. Ако се стигне до там, вие ще сте виновни".

Това заяви в декларация от името на ИТН от парламентарната трибуна Тошко Йорданов.

Причината за гнева му е, че ДБ си позволили не просто да имат претенции към състава на кабинета, но и да посочват конкретни имена, сред които и Асен Василев. Финансовият служебен министър имаше покана от ИТН да бъде министър и при тях, но към настоящия момент вече няма нужната морална чистота за поста.

Тошко Йорданов обяви Василев за крадец на интелектуална собственост, лошо управлявал фирма, завлякъл инвеститор с милиони, фалирал нарочно фирмата, основал нова и дори откраднал компютър с информация.

"Предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона“, обяви лидерът на ПГ на ИТН.

"Какво за 4 дни накара Христо Иванов да започне да реди кабинет, при условие че не е спечелил изборите. За нас това е изненадващо и неприемливо. Какви игри се играят в НС. Политиката е мръсна игра само ако се играе от мръсни хора. Вие очевидно не сте разбрали че няма да играем по вашите правила", заканиха се от ИТН.