Защо плюшените играчки са толкова важни за развитието на децата

Общество

11-09-2021, 17:24

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

 Какво трябва да бъде работното облекло за сервитьори

Стилът на всяко заведение се определя от много фактори, сред които специалната кухня, интериор и приятна атмосфера. Но има и още един, основен фактор и това са дрехи на сервитьорите.

Техният дизайн трябва да е едновременно стилен, комфортен за работа и да подобрява имиджа на ресторанта. Облеклото за сервитьори трябва да създава приятно впечатление и освен това всеки сервитьор да носи униформата си с удоволствие, да се чувства уверен в нея и да му бъде удобно да общува с гостите.

Изисквания към работното облекло за сервитьори  - какво трябва да имаме предвид?

Облеклото на сервитьорите изпълнява друга важна функция – то има за цел да ги отличи от другите служители в заведението. А всички знаем, че колкото по-забележим е сервитьорът, толкова по-близо е той до клиента.

Големите ресторанти винаги разполагат със собствена униформа, която е специално създадена за бранда. По работното облекло за сервитьори се забелязва марката, логото и дори слогана на компанията. Всичко това прави придава стойност и прави институцията по-забележима. Обикновено в цветово отношение работното облекло за сервитьори хармонизира с цветния фон на заведението. Тоест, ако интериорът е в червен нюанс, тогава дрехите на сервитьорите трябва да се съчетават добре с него.

Също така униформата за сервитьорите трябва да е устойчива на износване. Тя се пере често и това е от значение. Когато служителите сервират храна, те лесно могат да изцапат униформите си и по време на усилена работа това изобщо не е рядкост.

Ето и още някои важни параметри:

Платът трябва да е практичен, с добра пропускливост на въздуха и да не ограничава движението.

Плътните синтетични материи могат да причинят дискомфорт и прекомерно изпотяване, което ще се отрази неблагоприятно на имиджа на заведението.

Джобовете следва да са практични и да могат да съхраняват необходимите за работа аксесоари, за да бъдат ръцете на сервитьорите свободни.

Ръкавите не следва да са нито къси, нито дълги, най-оптимален е размерът три четвърти.

Източник: aliexpress-bg.com