Десислава Атанасова: Няма данни за подслушване на политици

От ГЕРБ определиха твърденията като „голям балон“, който вече се е спукал

"Рухна конструкцията и на Бойко Рашков, и на Николай Хаджигенов, и на всички останали, които твърдяха през цялата предизборна кампания за изборите на 11 юли, че има стотици подслушвани - политици, представители на медиите и граждани. Ако имаше нещо подобно, министърът на вътрешните работи щеше да огласи тази информация, а не да се крие удобно. Щеше да го направи и председателят на временната комисия". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, cцитирана от Нова тв.

„Данни за такова подслушване няма", смята Атанасова. От партия се възпротивиха срещу проведеното при закрити врата обсъждане на доклада на временната парламентарна комисия, създаде да проучи твърденията на служебния вътрешен министър.

„В този доклад няма нищо секретно. Единствената цел е да не видите какво пише в този доклад и за каква предизборна измама става въпрос, най-вече от страна на Бойко Рашков, Атанас Атанасов, Мая Манолова и Николай Хаджигенов. След като свърши заседанието те ще излязат и ще повторят същите лъжи. Ще кажат: „Има подслушване, но ние няма да ви кажем кое“, допълни съпартиецът ѝ Тома Биков.

От партията определиха твърденията за подслушване на опозиционни политици и протестиращи като „голям балон“, който вече се е спукал, тъй като официална информация за това все още няма.