Регистрираха проф. Анастас Герджиков за президентските избори

Президентът трябва да е човек, който достойно да представя България, заяви председателят на ИК Радомир Чолаков

Документите за регистрация на Инициативния комитет за издигане на проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева за президент и вицепрезидент на Република България бяха внесени в ЦИК от Радомир Чолаков, проф. Николай Овчаров, проф. Амелия Личева и проф. Владимир Атанасов, предаде БНТ.

"Смятаме, че България заслужава да бъде представена пред останалия свят от проф. Герджиков, България заслужава той да бъде подпомаган в дейността си от достойна жена като Невяна Митева, заяви Радомир Чолаков от Инициативния комитет", издигнал кандидат-президентската двойка.

"Президентът трябва да бъде приет от всички социални групи. Не може президентът да казва, че не желае подкрепа от този или онзи, той трябва да бъде подкрепен от всички", добавиха от Инициативния комитет.

"Сегашният президент Румен Радев има зад себе си правителство, което може би не е силно и работещо", подчертаха от Инициативния комитет. Те съобщиха още, че са регистрирани под номер 7.

Според тях, кампанията за парламентарните избори не трябва да се смесва с тази за президентските. От инициативния комитет увериха, че двамата кандидати ще водят "абсолютно конструктивна и делова" предизборна кампания.

В комитета влизат общо 66 души. Разноските за кампанията ще поеме инициативният комитет, обясни още председателят му.