КСБ и ББК „Пътища“: Няма разединение в строителния бранш

  1. Строителният бранш е обединен в отстояването на интересите си и се противопоставя на всякакви опити в публичното пространство да бъде внушено, че е разединен. Около това становище се обединиха на среща днес представители на ръководствата на Камарата на строителите в България и Българска браншова камара „Пътища“.

Сред дискутираните въпроси бяха проблемите с липсата на възлагане от страна на АПИ на зимна поддържка на републиканската пътна мрежа, неразплатените дейности по договорите за технически ремонт и поддръжка и драстичното повишаване на цените на строителните материали.

Председателят на УС на ББК Стефан Чайков представи подробности по причините за протестите на членовете им и благодари на КСБ за подкрепата. „Зимното поддържане няма никакъв проблем – нужно е възлагане от АПИ. Не фирмите – държавата не иска да се чисти“, каза Лазар Лазаров, изпълнителен директор на ББК „Пътища“.

„Радвам се, че сме заедно, КСБ е плътно зад вас“, каза председателят на УС на КСБ Илиян Терзиев, който участва в срещата онлайн.

Двете организации остават на позицията си за оставка на служебния регионален министър арх. Виолета Комитова.