Красен Кралев: Лекарите останаха сами срещу болестта и срещу държавата

Общество

19-10-2021, 19:46

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Помните ли думите на Радев на Шипка, попита бившият министър на спорта

Бившият спортен министър Красен Кралев поздрави лекарите с днешния им професионален празник, посочвайки тежката статистика от върлуващия Ковид-19. „Лекарите останаха сами срещу болестта и срещу държавата“, се казва в написаното от Кралев в социалните мрежи:

 

Починалите за октомври 2020 са 441. Починалите за октомври 2021 (само за 17 дни) са 1392.

4 979 са новодиагностицираните с КОВИД-19 лица у нас за изминалите 24 часа. 214 са отчетените смъртни случаи за последните 24 часа. 94.39% от починалите са неваксинирани.

Какво говореше Румен Радев преди година и половина на Шипка:

“Каква ли щеше да бъде съдбата на България днес, ако онези велики българи се бяха поддали на вируса на минипулацията, на вируса на страха, на вируса на примирението, на вируса на слабоволието? Но те устояха и не се поддадоха като вас.

Оказа се, че софийският щам е много безобиден и там всякакви мероприятия на открито са позволени, докато щамът на Шипка се оказа много опасен и мероприятията, както знаете, се отмениха.”

Един човек, който по Конституция трябва да олицетворява единството на нацията, срина целенасочено доверието в мерките срещу коронавирус пандемията и то навръх 3-ти март. Припомням тези думи, защото мнозина са забравили за тях.

Година и половина по-късно сме първи в черната класация по смъртност, с близо 5000 заразени България попадна в тъмночервента ковид зона. Заради президента, който назначи изявен антиваксър за министър. За да покаже, че правителството на Бойко Борисов не си е свършило работата с пандемията, Румен Радев застраши фатално живота на българите.

В разгара на пандемията, когато КОВИД-19 блокира целия свят, нямаше толкова жертви, колкото има по времето на управлението на Румен Радев.

Поклон пред българските лекари, които въпреки хаоса, създаден от служебното правителство, продължават да спасяват животи. Дано имат силата да продължават да го правят. Защото останаха сами срещу болестта и срещу държавата. Да се помолим на закрилника на лекарите свети Иван Рилски да им помага и да пази България!