Шефът на COVID отделението в „Пирогов“: Идеолозите на тази заповед да заповядат да лекуват

Общество

22-10-2021, 09:12

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Отново опашка пред "Пирогов" за ваксини и тестове

От рано тази сутрин пред "Пирогов" се образуват опашки от медицински специалисти, които трябва да се тестват за коронавирус, за да могат да влязат в болницата и да работят.

"От вчера сутринта едва 3 сертификата сме получили за хората, които минаха. И тези сертификати твърдят, че пробите са взимани тази нощ или вчера вечерта", заяви пред журналисти доц. Петър Атанасов, ръководител на COVID отделението в "Пирогов".

Според него отделението може да се поддържа явно на автопилот и добави: "Иделолозите на тази заповед да заповядат да лекуват, да влязат в график".

От думите му стана ясно, че на нощно дежурство в ковид отделението на "Пирогов" има по 1 лекар, 1 сестра и 1 санитар заради липса на персонал.

"Легла можем да открием от днес за днес, но леглата не лекуват. От миналата година мрънкат, че трябва да се изградят екипи. Легла може да открием от днес за днес в "Арена Армеец", предполагам,ч е държавата има възможност. Намерете екип", каза доц. Атанасов.

Той акцентира, че е проследил състоянието на 3000 души, преболедували COVID-19, и нито един не е повторен или с рухващ имунитет. "Пациент, който няма антитела, не се е сблъсквал с вируса, след съответната консултация с компетентен лекар, е редно да се ваксинира. Ваксинирането е единственият начин за глобално повлияване на тази епидемия", призова доц. Атанасов.