Проф. Ангелов: Безхаберието на Стойчо Кацаров доведе до поредна паника сред българските граждани!

Политика

23-10-2021, 22:49

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Бившият здравен министър със светкавична реакция за срока на годност на ваксините

Безхаберието на Стойчо Кацаров доведе до поредна паника сред българските граждани! Това пише в свой пост във фейсбук бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов по повод изтеклото видео, че се поставят ваксини на „Пфайзер“ с изтекъл срок на годност.

"През последния час получих стотици съобщения, свързани с ваксината на Пфайзер. Хората са притеснени, че флаконите, с които се ваксинират са с изтекъл срок на годност. Уточнявам следното: Още през септември Пфайзер/БиОНтех получиха одобрение от Европейската агенция по лекарствата за промяна в разрешението за употреба на ваксината Comirnaty. ЕМА удължи срока на годност на ваксината с 3 месеца. Решението е валидно за целия ЕС, не само за България. Удълженият срок на годност е записан и в кратката характеристика на продукта", разяснява бившият здраве министър.

"Безхаберието на Стойчо Кацаров доведе до поредна паника сред българските граждани! Тази информация трябваше да бъде съобщена на специална пресконференция, на която да участват министър и експерти от ИАЛ и ЕМА. Вместо това тя беше съобщена мимоходом и заметена под килима. Там, където свършва информацията, започва конспирацията. А за липсата на напоителна информация и обяснение по конкретния казус е пряко отговорен министърът на здравеопазването. Вместо това Кацаров предпочете да разпусне Националния ваксинационен щаб!", отбелязва проф. Ангелов.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"