Станимира Петрова се готви за нова битка

Българката ще опита да стане част от Комитета на спортистите към Международната боксова асоциация АИБА

Една от най-успешните ни боксови състезателки в историята – Станимира Петрова се готви за нова битка. Световната и трикратна европейска шампионка ще опита да стане част от Комитета на спортистите към Международната боксова асоциация АИБА.

Кандидатурата на родната звезда е одобрена от Етичната комисия на централата, като Станимира ще влезе в конкуренция с още 26 боксьори. Първоначалната бройка е била 34, но седем са отпаднали на първата фаза. Въпросните 27 състезатели се борят за 10 места. Според правилата, в комисията могат да влязат по 5 човека – мъже и жени. Техните имена ще станат ясни до края на годината. Мъжете ще бъдат определени по време на Световното първенство в Белград, докато дамите ще бъдат посочени на шампионата на планетата в Истанбул през декември. Избраните за председател и заместник-председател ще получат и право на глас в Борда на директорите на АИБА.

В Европа Станимира Петрова ще се конкурира още с Юлия Апанасович (Блрс), Ирма Теста (Ит), Ани Ховсепян (Арм), Кели Харингтън (Ирл) и туркините Бусеназ Сюрменелъ и Бусе Чакъроглу.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен