Бойко Борисов: България изпадна в изолация заради Радев (Видео)

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", заяви той

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с представители на българското малцинство в Северна Македония. Те му разказаха, че се чувстват като фантоми, защото президентът и премиерът на Северна Македония се отнасят с тях така, сякаш не съществуват.

"Това ми напомня за отношението на Румен Радев и неговия служебен кабинет към симпатизантите на ГЕРБ. Опитаха се да ни изчегъртат, но изчегъртаха държавата", написа Борисов на профила си във Фейсбук след срещатa.

"Заявих пред присъстващите, че аз гарантирам с името си, че няма да имаме разговори със Северна Македония, докато българското малцинство не бъде вписано като такова в Конституцията. Те знаят, че подкрепата ни като управляващи или опозиция към тях зависи от признаването на българското малцинство. Разбрах се веднага по същата тема с Еди Рама, очаквам същото и от Зоран Заев. За България е изключително важно Северна Македония и Албания да са в Европейския съюз!", подчерта Борисов в публикацията си.

"Страната ни изпадна в международна изолация в последните месеци, демократичните държави се присмиват на слабата ни дипломация. България се тресе от скандали, вместо да дебатираме важни теми като отношенията ни със Северна Македония и COVID-кризата", отбеляза лидерът на ГЕРБ.

"Румен Радев назначава министри с двойно гражданство и се опитва да оказва натиск върху Конституционния съд. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в тези неща. Провалът на неговото правителство във всяко едно отношение е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", каза бившият премиер.

Бойко Борисов коментира, че днес е пореден ден с висока смъртност, ниска ваксинация и много случаи на коронавирус.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха. Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове. Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", заяви Борисов.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия