Къде да открием примамливи коефициенти за мачовете от Шампионска Лига?

Спорт

29-10-2021, 20:16

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Шампионската лига продължава да бъде най-големият клубен турнир на планетата. След като плановете за отделяне на грандовете в нова Суперлига претърпяха провал, надпреварата отново се провежда под егидата на УЕФА, като няма изгледи скоро това да се промени. Феновете обожават футбола с марка ШЛ, а новият сезон стартира обещаващо със зрелищни мачове и някои изненадващи резултати. Турнирът на богатите дава и десетки възможности за платени прогнози, а в менюто на новия букмейкър алфауин коефициентите за някои от пазарите са особено примамливи.

В групите резултатността е впечатляваща

Още от първата мачове в основната схема разбираме защо интересът на публиката е толкова сериозен. В мачовете от Шампионската лига падат много голове, а резултатността е доста над средната. След като бяха изиграни половината от срещите от груповата фаза на турнира за сезон 2021/22, феновете видяха вече 145 попадения в 48 мача. Това прави над 3 гола средно на мач, което говори достатъчно убедително. Средната резултатност в половината от групите също надхвърли 3 попадения на двубой, като в един от потоците - този с ПСЖ, Манчестър Сити, Брюж и РБ Лайпциг, тя дори удари 4,5 попадения на мач! Е, има ги и обратните примери като групата на Севиля, Залцбурт, Лил и Волфсбург, където след първите 6 срещи топката посети мрежите едва 11 пъти. Но дори и това изключение не разваля правилото - Шампионската лига е синоним на голово зрелище.

Фаворитите не са застраховани от грешки

Свикнали сме да смятаме, че груповата фаза е една формалност за грандовете в ШЛ, преди да дойде време за “основното ястие” - елиминационната фаза. Но и за големите невинаги е лесно в първия етап от надпреварата. Реал Мадрид например изненадващо загуби от молдовския дебютант Шериф Тираспол, а Манчестър Юнайтед пък беше победен от Йънг Бойс. Такива резултати хвърлят камъни в градината на радетелите за Суперлига. Особено иронизиран беше Флорентино Перес, основен мотор на проваления проект - босът на Кралския клуб смята, че най-титулуваният клуб в Европа няма нужда от безсмислени мачове в Европа срещу слаби съперници, тъй като по презумпция те се печелят лесно и с много голове. Да, но ето че точно Реал загуби от най-скромния отбор в цялата основна схема.

Такива резултати, естествено, са изключение от правилото. Големите в повечето случаи преодоляват такива спънки и успяват да си осигурят място в елиминациите. Но подобни сензации несъмнено правят по-пикантно и интересно футболното “меню”.

Кой ще спечели жадувания трофей?

Още на старта на сезона започват прогнозите за новия шампион в турнира на богатите. Компаниите за залози приемат дългосрочни предвиждания за носителя на “ушатата” купа. Но преди да се изиграят мачовете от груповата фаза и да станат ясни двойките поне в първия кръг на елиминациите, такива прогнози са с по-висок риск, а затова носят и по-висока възвръщаемост. След интересното начало на сезона очакваме още повече от турнира, когато той навлезе в най-решителните си етапи.