Бойко Борисов: Отново имаме Костинбродски сценарий за изборите (Видео)

ГЕРБ разкри манипулации с 228 машини за гласуване на предстоящия вот

Отново имаме Костинбродски сценарий за изборите! Това написа Бойко Борисов на профила си във Фейсбук, след като от ГЕРБ дадоха изнесен брифинг пред склад на ул. „Подп. Васил Златарев” 44А в столицата.

"В склада, в който официално се съхраняват машините за гласуване на изборите, има 228 машини в повече. Това са някакви други машини, дошли тук. Минали са през Митниците, докарани са тук и са в същия склад, в който трябва да са узаконените машини. Това са нелегални машини! Кой разреши тези нелегални машини да бъдат внесени в официалния склад, който държавата използва за изборите?!?", каза Борисов пред журналистите.

По думите му тези 228 машини са извън държавната обществена поръчка, с която са купени машините за изборите.

"1600 е официалната обществена поръчка. Какво налага до бъдат доставени допълнителни 228 машини с неизвестно предназначение?", попита лидерът на ГЕРБ.

"228 машини по 1000 гласа правят 228 хиляди гласа – една парламентарна група. 228 хиляди гласа променят драстично изборния резултат. Неслучайно партиите около Радев се врътнаха за броенето на контролните разписки. Партиите, около Радев и Рашков не искат да има контрол над резултатите от машините. С тези машини могат да правят каквото си искат. Дали вече не им е инсталиран същият софтуер, като този на легалните машини?!? Сертифицирани ли са тези машини?!?", попита още Борисов.

"Тези машини нямат работа в този склад, ако всичко е коректно и честно", категоричен бе той.

"Можем да ги наречем „бели“ и „черни“ машини. „Черните“ машини не са част от договорите на ЦИК със „Сиела Норма“. Докарани са в България, минали са пред Митниците и от там хората на Рашков ги карат тук, при „белите“ машини", заяви Борисов.

"ЦИК са сигнализирали за това ДАНС и ясно са посочили, че не е известно предназначението на тези 228 машини", отбеляза бившият министър-председател.

"В момента, в който пуснахме прессъобщението до медиите за брифинга, тук започнаха да идват коли и да изнасят кашони. Какво има в тези кашони? Дали не изнасят тези нелегални машини? Не знаем какви машини са изпратени в чужбина. Дали не са ги подменили", продължи с въпросите Борисов.

"Паралелно с тези машини, българският данъкоплатец трябва да знае, че депутатът от БСП Петър Кънев, който вчера беше неотлъчно до Румен Радев в Бургас, ще печати хартиените бюлетини и протоколите за изборите", разкри лидерът на ГЕРБ.

"Моят противник е Радев. Рашков е едно дребно изпълнителче на неговите мръсни поръчки. И двамата ще си понесат отговорността!", каза още Бойко Борисов.