Отиде си още една от легендите на сръбския фолк (Видео)

Свят

06-11-2021, 19:54

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Маринко Роквич е починал днес в Белград

Сръбската фолк легенда Маринко Роквич е починал днес в Белград. Тъжната вест съобщиха местните медии, цитирайки официално съобщение на семейството.

Музикалната звезда напусна този свят на 67-годишна възраст.

Според медиите в западната ни съседка изпълнителят е бил в болница, а състоянието му през последните дни е било критично.

Маринко Роквич има издадени над 20 албума, носител е на множество музикални награди и отличия. Публиката ще го запомни с многобройните му хитове „Da Volim Drugo Ne Mogu", "Ti Za Ljubav Ni Si Rodzena", "Skitnica" и др.

С концерт в белградския център "Сава" през 2015 г. той отбеляза четиридесет години от кариерата си, а пет години по-късно получи Сръбската естрадна и музикална награда за житейски постижения, която се присъжда от Асоциацията на естрадните и музикални артисти на Сърбия.

Президентът на Сърбия Александър Вучич и председателят на Народното събрание на Сърбия Ивица Дачич поднесоха днес съболезнованията си по повод кончината на певеца.

„С голяма тъга приех новината за смъртта на Маринко Роквич, легенда на нашата народна музика и изключителен изпълнител, който зарадва поколения почитатели на добрата авторска музика с изпълненията си. Винаги ще помним неговия уникален глас и талант. Нека почива в мир, написа Вучич в профила си в Twitter.

Дачич от своя страна сподели, че с голяма тъга е приел новината за смъртта на Роквич, който по думите му е "велик артист и един от най-големите певци на народната музика, появили се на нашата сцена".