ГЕРБ показа, че на изборните машини може да се гласува два пъти (Видео)

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани нелегално", заяви Бойко Борисов

ГЕРБ показа, че на изборните машини може да се гласува два пъти и изнесе факти за конфликт на интереси в ЦИК. Това се случи по време на брифинг в централата на партията

"Партиите, чиито резултат пада, настояват яростно да не се броят контролните разписки. Защо? Призовавам всички партии да застанат зад искането за проверка на машинния вот. Освен ако и те не са в схемата за подмяна на изборите. Контролните разписки се наричат така, за да има контрол. Без контролни разписки не може да има обжалване на изборните нередности в съда – това е целта на измамниците", коментира Бойко Борисов. "Дори немският Конституционен съд реши, че машинното гласуване не е достатъчно сигурно, защото не може да се осигури правилното отчитане на гласовете. Нещо, което повторих многократно. Искаме сигурност на вота!", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Трети ден питаме какво е предназначението на 228 машини, които са складирани нелегално. За гласуване в друга страна? Или са за резервни части? Не ни се дават отговори, вместо това „стожерът на демокрацията“ Христо Иванов ни прави забележка защо задаваме въпроси. Откъде Иванов знае, че машините са били в камион", попита Борисов.

"Румен Радев и хората му смятат, че са над закона. За тях няма правила и морал, нито Конституция. Днес служебният кабинет на кандидат – президента тегли поредния дълг в размер на половин милиард лева. Това означава, че новопоетият дълг на страната ни от началото на годината ще достигне 2,8 млрд. лева. Къде отиват тези пари!?", продължи с въпросите бившият премиер.

"Утре сутрин завеждам дело срещу Бойко Рашков! Аз поисках от него да каже на коя банка съм собственик, вместо това той обяви името й за "следствена тайна". Обаче не е следствена тайна да каже, че парите минавали през банката, са на Борисов?!", каза още Бойко Борисов.