Проф. Герджиков: Радев пак избяга от дебат

Политика

08-11-2021, 17:35

Снимка:

кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Днес и двамата бяха в Хасково

Румен Радев не се яви на дебат с проф. Анастас Герджиков днес в Хасково. Това е поредният отказ на действащия президент да се изправи пред него, за да обсъдят визията си за бъдещето на България.

„Днес и двамата сме в града и се надявах г-н Радев да подходи отговорно към българските избиратели и най-после да приеме поканата ми за дебат. Смятам, че е негов дълг да се яви и така да покаже, че уважава правото на гражданите да направят своя информиран избор“, поясни Анастас Герджиков. Той допълни, че дори и писмените покани на националните телевизии не са успели да убедят Румен Радев да участва в дебат.

След като изчака Румен Радев повече от половин час, проф. Анастас Герджиков продължи със срещите си с граждани в град Хасково.

Проф. Герджиков коментира, че въпросът с 228-те несертифицирани машини поражда съмнения в честността на изборите и все още няма достатъчно ясни отговори по темата.

"Това е риск за легитимността на изборния процес. Неясноти около казуса имат и ЦИК, и медии, и партии. Виждам, че след ГЕРБ съмнения и притеснения са изразили и БСП. Радев носи отговорност за назначеното от него служебно правителство, което организира изборите, и от тази гледна точка мълчанието му по този въпрос е необяснимо. Споделя ли г-н Радев позицията на г-жа Йотова, че отговорите за машините са неубедителни, или стои зад всичко което се случва? Смятам, че в тази ситуация едно от възможните решения е контролно броене на разписките от машините, за да имаме гаранция, че резултатите ще бъдат коректни“, смята кандидатът за президент.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"