Хиляди изпратиха сръбската фолк легенда Маринко Роквич (Видео)

Свят

12-11-2021, 15:33

Снимка:

youtube, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Сръбският певец Маринко Роквич, който почина на 6 ноември, бе погребан в новото Бежанийско гробище в Белград, като преди това опелото се състоя пред храма „Свети Тома“.

На погребението присъстваха много приятели и колеги на изпълнителя, а също и представители на политическото ръководство на Сърбия. Да изпратят Роквич в последния му път бяха дошли президентът на Сърбия Александър Вучич, председателят на Народното събрание Ивица Дачич, министър Ваня Удовичич, както и Неда Украден, Ацо Петрович, Нада Топчагидж, Беки Бекич, Желко Самарджич, Митар Мирич и много други звезди на сръбската сцена.

По-рано през деня в залата на Радио Белград се състоя комеморацията, на която заради противоепидемичните мерки достъпът на много хора беше ограничен. На нея за своя колега говориха Ана Бекута, Миша Миятович и Радиша Урошевич, а накрая Марко и Никола Роквич запяха песен на Шабан Шаулич в чест на покойния си баща. Между присъстващите бяха още Снежана Джуришич, Лепа Лукич, Оливер Ковачевич и др.

Маринко Роквич почина на 67-годишна възраст. Певецът криел от феновете си, че има рак на панкреаса, съобщиха сръбските медии. По време на лечението си Роквич се заразил с коронавирус, преодолял го, но след това последвала битка с бактерия, от която така и не успял да се отърве. След това здравословното му състояние се влошило допълнително, тъй като ракът метастазирал. Изпълнителят на редица хитове издъхна на 6 ноември.