Бойко Борисов: Много е важно да се промени "промяната" (Видео)

Политика

14-11-2021, 13:00

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Според него в момента няколко олигарси крадат, като това се случва под чадъра на служебния кабинет

Всичко ще направя, за да спре тази промяна, безотчетното крадене от олигарси, под чадъра на служебното правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като упражни правото си на вот в Банкя.

"Много е важно да се промени промяната, защото промяната ни донесе - цените на тока в пъти повече. На първо място сме по починали от COVID в света. Не в Европа, не в Африка, а в света! Мрат по болниците хората. Това трябва да се промени. Виждате, и на холандския премиер не му е хубаво, но налага частичен локдаун", заяви Борисов пред журналистите и подчерта, че когато се управлява, не всяко решение е хубаво и лесно - затова трябва политическа воля и отговорност.

"Искаме да върнем стария модел – 80 лв. ток, а не 400. От първия ден предложихме как да го върнем. Когато поскъпват тока и горивата, скачат и цените. Когато се нормализират тези параметри, падат и цените. Искаме да спрем промяната всеки понеделник да се тегли по половин милиар и да не ни се казва за какво е. Всичко ще направя тази промяна да спре. Безотчетното крадене в момента от няколко олигарси, свързани с тока, и разбира се под чадъра на служебния кабинет. Абсолютно замразени всички инфраструктурни проекти - обричане на Севера и Северозапада на гибел. Няма пътища. В селското стопанство нито една помощ към никого. В културата, освен лични премии, които си раздават непрекъснато, нищо. В екологията - един Вера Су колко време го вадиха и замърсиха черноморието. В отбраната само пращат писма - нищо. Подлъгват полицаите само с някакви пари, а ние вдигнахме тази година заплатите им на тях и пожарната с 15%. Искам да продължи увеличението на заплатите на учителите. Да се увеличат възнагражденията на нашата армия", коментира бившият премиер.

"Ние ще положим всички усилия този хаос да спре. Няма сфера, в която да не цари пълен хаос, освен в кражбите", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Промяната на "промяната" е изключително важна", обобщи Борисов.