Проф. Герджиков: Убеден съм, че ще успеем да обърнем резултата

Политика

14-11-2021, 21:28

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Той заяви, че държи през следващата седмица да се проведе дебат между него и Румен Радев

Имахме две големи цели. Още преди седмици социологическите агенции предвиждаха, че двойката Радев-Йотова ще спечели на първи тур. Нищо такова не се случи обаче. Ние постигнахме основната си цел - да има балотаж. Това заяви проф. Анастас Герджиков след обявяването на предварителните резултати от президентските избори.

"Втората ни голяма цел беше да съкратим голямата разлика, която всички предвиждаха", каза още той.

"Искаме да изкажем своята благодарност на всички български граждани, които ни подкрепиха", заяви кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева.

По данни на "Галъп" те събират 24.9%, а по данни на "Алфа Рисърч" - 26.5% от гласовете на избирателите.

"Ще кажа две думи за парламента. Убедихме се в едно - колко и избори да направим, резултатът ще е еднакъв, но т.нар. партии на промяната имат еднакъв брой гласове, поради което и пет пъти да направим избори, резултатът ще е един и същ. Призоваваме всички политически сили да направят опит да съставят редовно правителство", заяви още проф. Герджиков.

"Сигурен съм, че през следващата седмица ще наваксаме разликата. Това са мажоритарни избори. Нашият резултат ще се подобри, защото гражданите ще гледат качествата на кандидатите. Щеше да е по-малка разлика, ако Радев се беше появил на дебат. Сега се надявам да изпълни обещанието си и да има дебат“, подчерта той.

„Толкова държим на дебат, че ще го проведем във всеки ден и час. Ако каже и в 3 през нощта“, заяви професорът.