Радев: Ще е грешка да мислим, че балотажът е предрешен

Политика

14-11-2021, 21:42

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Разбира се, че ще ни видите на дебат - кога и къде ще уточнят щабовете, заяви той

"Разбира се, че ще ни видите на дебат. Кога и къде ще уточнят щабовете" - така Румен Радев отговори на въпроса дали ще се яви на дебат с проф. Анастас Герджиков, след като по време на предизборната кампания отказа такъв.

"Ясно е, че ще има и балотаж за втори тур. Резултатът към момента дава оптимизъм, но ще е грешка да си мислим, че изборите са предрешени. На този балотаж ще се сбълскаме с партийно организирания вот на картела на статуквото", заяви Румен Радев след обявяването на предварителните резултати от президентските избори.

Той благодари на всички българи, които са дали своя вот и са показали, че не им е безразлично. По думите му проблемът в изборите тази година е ниската избирателна активност и на въпроса защо това е така трябва да отговорят социолози, политически партии и кандидати.

„Поздравяваме и всички партии, които влизат в новия парламент. Към тях стои императивната задача да съставят правителство и това правителство да бъде реформаторско, антикорупционно, социално. Да бъде съставено прозрачно и да бъде подкрепено от ясно изразено мнозинство, което да не оставя съмнения за непочтени зависимости", посочи още Радев.