Даниел Митов, ГЕРБ: Успяхме да запазим позициите си

Политика

15-11-2021, 09:00

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Кампанията беше гнила. Резултатът е, че хората се умориха от избори, показателно за това е ниската избирателна активност", коментира Митов

"ГЕРБ запазва своите позиции, резултатите ни го показват! Благодаря на всеки наш избирател, който ни подкрепи въпреки хаоса и нерегламентираната намеса на МВР в изборния процес." - с такъв прочит на изборите Даниел Митов, заместник-председател на ГЕРБ, коментира резултатите от вота в сутрешния блок на БНТ. "Не сме виждали по-голяма злоупотреба с държавния апарат. Такива репресии не е имало в последните 30 години", допълни той.

"Ние не водихме политическа битка на тези избори, ние водихме битка срещу Бойко Рашков и срещу неговите измислици", допълни Митов и определи средата, в която протече предизборната кампания", като "изключително гнила и нездравословна, а това се отрази и на хората". "И какво показаха тези ревизии, както и нищо не показаха твърденията му за незаконни подслушвания, както и нищо не означават твърденията му за някаква банка, която притежавал Борисов", заяви Митов.

Според него кмпанията е била гнила, а резултатът е, че хората са се уморили избори, показателно за което е ниската избирателна активност.

"Очакваме още адекватен отговор на въпроса какви бяха тези допълнителни машини, както и доколко машинните протоколи се разминават с броенето на разписките. Не съм виждал подобно разминаване между социология и резултати в цялата си политическа кариера, която не е кратка. Имаме много въпроси", допълни Митов.

На въпроса как ще действат при предложен кабинет от "Продължаваме промяната" Даниел Митов отговори, че до този момент не са търсени за разговори и нямат яснота. По думите му всичко ще зависи от това дали политическата култура на разговор и диалог в парламента ще бъде възстановена или не.

По отношение на президентските избори Даниел Митов заяви, че на първи тур Румен Радев е направил първа крачка към "завземане на цялата власт в държавата, за това на втори тур той трябва да бъде победен":

"Румен Радев трябва да бъде победен на втори тур, защото вчера направи първата стъпка към пълното завладяване на държавата. Убеден съм, че професор Анастас Герджиков има пълния потенциал да го победи! Радев си създаде партия, използва онези партии, които се наричаха протестни довчера. Това е такова политическо инженерстване и опит за завземане на цялата власт в държавата", коментира Даниел Митов.