След изказване на Бойко Рашков: Протестиращи създадоха напрежение пред турското посолство

Общество

18-11-2021, 18:23

Снимка:

Нова тв кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Столична община не е уведомена за протеста и не е давала разрешение

Протестиращи се събраха пред турското посолство в София. Те развяват български знамена и пеят химна. Чуват се и различни скандирания. Полицейското присъствие в целия район е изключително засилено. Стигна се за кратко и до напрежение. Протестиращите са се опитали да излязат на пътя и да спрат движението по бул. "Васил Левски", но полицията не е позволила. По последна информация причина за недоволството е твърдението за намеса на Турция в изборния процес.

По-рано през деня, вътрешният министър Бойко Рашков разказа за репортаж по турска телевизия и няколко публикации, в които се отправяли призиви за гласуване към сънародниците ни зад граница на балотажа в неделя. "Всички станахме свидетели на поведението на някои органи в Турция, което може да се определи като вмешателство", заяви той. 

С викове „Смърт за турците“, патриотично озвучаване и плакати на Румен Радев, недоволните, провокирани от Рашков, излязоха пред сградата на посолството. Столична община не е уведомена за протеста и не е давала разрешение, а организаторът на този етап е неизвестен. Тя ще съвпадне и с митинг-шествието, което ще съпровожда Радев за участието му в дебата с проф. Анастас Герджиков тази вечер в БНТ.