Бойко Борисов: Гласувах срещу полицейщината преди изборите

Лидерът на ГЕРБ очаква тежка реакция на НАТО срещу България

"Ние чакахме инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат, да могат да ги обединят, да водят външната политика. Затова не издигнахме партиен лидери. Доверихме се изцяло на избора на всички ректори в България и висшите учебни заведения и най-големия университет – СУ. Гласувах срещу тази полицейщина ден преди избори, дебата, да влезе полиция в Софийския университет, и в други университети, срещу политическия си опонент. Това е резил!", каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в 78 СУ "Христо Смирненски" в Банкя.

"Само за седмица Радев успя да ни скара с нашите съседи. Вече България от най-обичана държава на Балканите, сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция, реална заплаха от етнически конфликт, реална заплаха от нелегални мигранти", каза още Борисов и попита "Как ще се гледаме в очите с украинците сега".

"Това, което много ме озадачи, да не кажа, че ме плаши, е че кандидатът за премиер Кирил Петков стои до този, който нарушава международното право и подкрепя този, който казва, че ако имаш армия и влезеш в една държава, тя става твоя. Той мълчи", допълни лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че утре ще бъде изтеглен още половин милиард дълг. "Надявам се българите да проявят малко разум“, каза той.

"За съжаление и тази мръсна вода трябва да отече. Българите са свикнали да учат по трудния начин… Да си премиер е огромна отговорност, най-добронамерено им желая успех“, каза лидерът на ГЕРБ.

Ниската избирателна активност той си обяснява с това, че хората са уплашени и стресирани от репресии на МВР.