Проф. Герджиков: Целият държавен апарат работеше за действащия президент

Политика

21-11-2021, 20:46

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Честито на победителите. Всички се надяваме, че за доброто на българския народ ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози“. Това заяви проф. Анастас Герджиков в първи коментар след балотажа. Той благодари на щаба си и всички гласували.

"Ние се кандидатирахме, защото се опасявахме, че демокрацията е в опасност. Кандидатирахме се заради тежките кризи, които ни измъчват. Виждахме го в нарушенията на Конституцията и неща, които не сме виждали 30 години. Няколко неща ни попречиха. На първо място, нашите опоненти, вместо да изтъкнат своите успехи или да отговорят за грешките си, през цялото време непрестанно, 40  дни повтаряха – вие сте свързани с партии и хора. Няма да споря, само ще кажа, че това не е истински дебат“, подчерта той.

Целият държавен апарат действаше за настоящият президент, категоричен е проф. Герджиков, според когото репресиите на силовите структури.

Той обвини МВР министърът Бойко Рашков, че се е превърнал в говорител на президентския щаб.

"Чухме, че вотът в Турция щял да е толкова мощен, че да обезсили вотът тук. Това, разбира се, не се оправда. С влизането в СУ на икономическа полиция дори опитаха да твърдят, че едва ли не сме раздавали пари на фирми без да е свършена работата. Това не е вярно. 2 часа след това колегите са предали всички документи доказващи, че това не е така. Това беше в последния ден преди деня за размисъл!“, подчерта кандидат президентът.

Той е категоричен, че няма да поеме по пътя на политиката.

"Как ще се върна в университета? Естествено, че ще се върна“, заяви той.