Шестима следователи и трима прокурори ще разследват инцидента на АМ "Струма"

Крими

24-11-2021, 17:06

Снимка:

Катастрофи в София/Facebook

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Екип от шестима следователи от НСлС и трима прокурори от Окръжна прокуратура-Перник ще работят по образуваното досъдебно производство за тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Струма“, при който загинаха граждани на Република Северна Македония. Това заяви пред Нова тв говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Тя посочи още, че прокурорите от отдел „Международен“ при Върховната касационна прокуратура (ВКП) оказват пълно съдействие и координация във връзка с изпращането на молбата за правна помощ, с оглед на международния характер на казуса. Главният прокурор Иван Гешев ще командирова в Скопие прокурор и следовател от екипа, които ще предадат молбата за правна помощ в прокуратурата на Република Северна Македония. С оглед бързина и ефективност командированият екип лично ще получи изисканите документи.

"С цел идентификация на загиналите граждани българският екип на място ще получи и ДНК-профилите от роднини на загиналите с цел същите да бъдат съпоставени с ДНК-профилите на жертвите, респективно те да бъдат идентифицирани възможно най-бързо", обясни Милева.