Митничари от македонска страна пропуснали катастрофиралия автобус с нередовни документи

Крими

25-11-2021, 09:27

Снимка:

Катастрофи в София/Facebook

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна разследване на причините за инцидента с автобуса на АМ "Струма“

Северна Македония скърби за жертвите на изгорелия на магистрала „Струма" автобус. Български прокурори и следователи заминаха за Скопие, за да може по-бързо да се идентифицират загиналите. Разследващите у нас все още са предпазливи по отношение на версиите за трагичния инцидент. Междувременно свидетели на катастрофата разкриват подробност за минутите след като пламъците обхващат автобуси, взели 45 човешки живота.

"Новините от последните часове са, че митническата вътрешна комисия е извършила проверка на граничния пункт „Деве Баир” и там е установено, че двама митничари не са си свършили работата. Пропуснали са автобуса с нередовни документи. Заради това те ще бъдат отстранени от работа. Техният ръководител ще бъде санкциониран”. Това заяви пред Нова тв главният редактор на македонския сайт „Трибуна" Атанас Величков.

"По принцип политиката на фирмите е да дават международни курсове на опитни шофьори. Най-вероятно шофьорът на автобуса е бил опитен и ако е направил грешка, това трябва да го каже самото разследване”, каза още той.

"В медиите се появи информация, че в автобуса е имало пиротехника за Нова година. От фирмата превозвач съобщиха във Facebook, че това не е истина и че в автобуса няма тайници, в който може да се сложи нафта или такава пиротехника”, посочи още Величков.