Продължава разследването на трагедията на АМ "Струма"

Крими

26-11-2021, 09:16

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Прокурор и следовател заминават днес за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от близките на загиналите

Продължава разследването на трагедията на магистрала "Струма". Прокурор и следовател заминават днес за Скопие, където на място ще вземат ДНК материал от близките на загиналите, съобщава Нова тв. Така по-бързо ще може да се извърши идентифицирането на жертвите. Ще бъдат поискани и документи, свързани с изгорелия автобус.

Междувременно разследването проверява свидетелските показания и се опитва да установи има ли осми оцелял пътник след огнения ад. Човешка грешка е водещата версия за трагедията на АМ "Струма". На мястото на инцидента са констатирани лоша пътна маркировка, лоша сигнализация и лоша организация на движението. Събраните материали категорично отхвърлят версиите пожарът да е предизвикан от контрабанда на гориво или от терористичен акт. Автоекспертите продължават да анализират възможните причини за трагедията.

 „Автобусът е отнесъл знак, след като се удря в „острова” и мантинелата. Спирачен път има, имаше следи. За съжаление, траекторията, която е следвал автобусът, е била фатална. Захабената маркировка в дясната страна на платното е една от причините да се стигне до този инцидент с фатален край ”, смята автоекспертът Румен Дунев.

Той посочи, че маркировката помага на водачите да знаят къде се намират на пътното платно. Дунев е на мнение, че маркировката, неправилно поставената мантинела и лошата инфраструктура са само част от причините за фаталната трагедия.