Плевнелиев: Ако президентът е спойката на новото правителство, тогава имаме задкулисие

Политика

27-11-2021, 10:03

Снимка:

БНТ, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Очевидно, президентът Радев има качества, които народът е преценил, че са важни. Но от друга страна, имаше и план през всички тези месеци на служебното правителство - как да направим така, че да спечелим политическата битка. Това коментира в ефира на БНТ Росен Плевнелиев, президент на Република България през 2012-2017 г.

"Ако президентът е спойката на новото правителство, тогава имаме задкулисие, няма да е добре", смята Плевнелиев.

"Хорото на тези, които танцуваха в изборната нощ, не беше обмислено и не биваше да се случва, най-малкото защото в същата нощ имаше над 200 починали от ковид", смята той.

"Най-ниската възможна избирателна активност не е предпоставка който и да било да си мисли, че е победител и е предпоставка за смиреност и за работа в полза на хората", категоричен е Плевнелиев.

Той коментира и въпроса за Крим, след като в предизборния дебат по БНТ Радев заяви, че Крим е руски.

"Ако ние искаме да има мир за нашите деца, нима не съзнаваме, че мирът трябва да се спазва от всички, включително от най-силните", категоричен е Плевнелиев.

"Аз мисля, че с действията си президентът Радев показа и доказа, че той бута България към казахските степи - на изток", смята той.

"Аз искам и ще продължавам да искам ЕС да се бори повече срещу замразените конфликти", заяви още Плевнелиев.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"