Бойко Борисов: Над 70% не отидоха да гласуват

Политика

27-11-2021, 16:00

Снимка:

Бойко Борисов/Фейсбук

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Репресии и ниска избирателна активност. С това Бойко Борисов си обяснява второто място за ГЕРБ в 47-я парламент. В първото си изявление след резултатите от вота Борисов направи коментар и за започналите преговори за съставяне на редовно правителство.

"Над 70% от хората не са излезли да гласуват. Ако ние провеждахме изборите, това от Радев и неговата компания щеше да се нарича провал. Разделете гласовете между партиите и ще видите, че тези, които в момента ходят и правят предложения, които десетилетия след това няма да могат да се оправят, те имат всъщност по 100 000 гласа, по 200 000 гласа. Вместо да си дадат сметка, че можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната и ГЕРБ-СДС, много съм учуден да разбера как стана по-приемлив световният шампион по фалиране на банки – Гечев”, заяви Бойко Борисов, цитиран от Нова тв.

По думите му истински притеснителното е отново затварянето на Европа и света след новите мутации на вируса. 

Борисов напомни, че нямаме работещ план за възстановяване, а наред с това постоянно се теглят заеми. Той отново изтъкна, че ГЕРБ се отнасят най-добронамерено към съставянето на правителство, но отново подчерта - при тази нечувана избирателна неактивност, това правителство не е на всички българи, а на малцинството.

Едно от първите предложения, които ще направят в НС е мораториум върху тегленето на дълг.

По думите му това трябва да си реши редовния кабинет, а не служебен, още повече това сега според него е неизгодно, особено като се случва всеки понеделник.

„Пазарът усеща, че си слаб и кървиш. Именно затова продават псевдокнижа на вътрешния пазар. Това им е схемата“. 

Според него два бюджета няма да стигнат, за да се изпълнят обещанията, които сега дават на преговорите за кабинет. 

Той предупреди ПП да внимават какви мерки предлагат за бюджета.

„Обикновено опозицията иска повече харчове, за да се покажат на избирателите си, а управляващите предлагат консервативен бюджет, за да не се прехвърли дефицита“.

„Предизборната кампания е обърната с главата надолу, както хаосът, в който ни оставиха“, заключи Борисов.